Χρηματοδότηση

Χρηματοδότηση

Ανάλογα με το αν είστε Ιδιώτης ή Εταιρία, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να αποκτήσετε ένα Toyota. Παρακάτω τους παραθέτουμε:


 

Τραπεζικό Δάνειο

Η αγορά μέσω δανείου αναφέρεται στην περίπτωση που ο αγοραστής γίνεται κύριος του αυτοκινήτου, απλά διευκολύνει την απόκτησή του με τη σύναψη ενός δανείου μέσω μιας τράπεζας.

Σε ποιούς απευθύνεται:

Η αγορά μέσω δανείου είναι εφικτή τόσο από Ιδιώτες, όσο και από Ελεύθερους Επαγγελματίες και Εταιρίες.

 

Σημεία-Κλειδιά Δανεισμού:

Ο αγοραστής δεν απολαμβάνει κάποιο ιδιαίτερο όφελος. Η συντήρηση, τα τέλη κυκλοφορίας και οι όποιοι φόροι, βαρύνουν αποκλειστικά αυτόν. Επίσης, το όχημα λογίζεται σαν πάγιο και συνεπώς υπόκειται ετησίως στις ανάλογες αποσβέσεις. Στην ουσία το μόνο όφελος για τον αγοραστή είναι το γεγονός ότι δεν εκταμιεύει άμεσα κεφάλαιο για την απόκτηση του οχήματος, αλλά το κάνει μέσω των μηνιαίων καταβολών ενός δανείου.


         
         
 
 

Μίσθωση - Leasing

Ο όρος leasing χρησιμοποιείται για να περιγράψει είτε τη χρονομίσθωση (operational leasing) είτε τη χρηματοδοτική μίσθωση (financial leasing). Για να αποφευχθεί η σύγχυση, παρακάτω θα χρησιμοποιούμε τους όρους χρονομίσθωση και leasing αντίστοιχα, για να διαχωρίσουμε τις δύο αυτές κατηγορίες.

Το leasing

Το leasing αφορά κυρίως τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου αγοράς ενός αυτοκινήτου.

Στην ουσία δηλαδή, το leasing είναι ένα χρηματοδοτικό προϊόν που το παρέχουν οι αντίστοιχες εταιρείες και αφορά στα έξοδα για την απόκτηση επαγγελματικών οχημάτων (και όχι μόνο), τα οποία κατά τη λήξη της σύμβασης ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να εξαγοράσει. Η συντήρηση και τα πάγια έξοδα της χρήσης του εξοπλισμού/αυτοκινήτου βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη και όχι την εταιρεία.

Το ποσό του μηνιαίου μισθώματος όταν πρόκειται για leasing επιβατικoύ αυτοκινήτου εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα σε ποσοστό:

 • 60% για αυτοκίνητα μέχρι 1400 κυβικά εκατοστά και
 • 25% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Η χρονομίσθωση

Η χρονομίσθωση αφορά τόσο το κεφάλαιο αγοράς του αυτοκινήτου, όσο και το κόστος χρήσης του.

Στη χρονομίσθωση, που θεσμικά είναι μια μακροχρόνια ενοικίαση, μπορούν να ενταχθούν μόνο επιβατικά αυτοκίνητα (στην Ελλάδα απαγορεύεται η ενοικίαση φορτηγών οχημάτων), ενώ ο πελάτης έχει να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων: ΜΔΕ (Με Δικαίωμα Εξαγοράς), ΧΔΕ (Χωρίς Δικαίωμα Εξαγοράς) ή ΜΕΕ (Με Επιλογή Εξαγοράς). Ανάλογα με την επιλογή του, διαφοροποιείται το μηνιαίο μίσθωμα, που περιλαμβάνει τα πάγια έξοδα χρήσης και το κόστος συντήρησης (σέρβις, ελαστικά κ.λπ.) του αυτοκινήτου, με εξαίρεση το κόστος της βενζίνης, των διοδίων και των τυχόν προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Η επιλογή της χρονομίσθωσης έχει μεγαλύτερο φορολογικό όφελος για το μισθωτή. Αυτό συμβαίνει επειδή το μηνιαίο μίσθωμα εκπίπτει κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα.

Σε ποιούς απευθύνονται

Το leasing, εκ του νόμου, απευθύνεται αποκλειστικά σε Eπιχειρήσεις ή Eλεύθερους Επαγγελματίες, ενώ η χρονομίσθωση απευθύνεται τόσο σε Επιχειρήσεις όσο και σε Ιδιώτες.

 

Σημεία-Κλειδιά Leasing:

 • O μισθωτής γίνεται υποχρεωτικά ιδιοκτήτης με την λήξη της σύμβασης.
 • Το μίσθωμα που καταβάλλει ο μισθωτής με το leasing εκπίπτει κατά ποσοστό από το φορολογητέο εισόδημα, ανάλογα με τα κυβικά.
 • Δεν απαιτείται συνήθως προσημείωση ή άλλου είδους εξασφάλιση, αφού εγγύηση της εταιρείας Leasing αποτελεί το ίδιο το ακίνητο ή ο εξοπλισμός.
 • Δεν απαιτείται δέσμευση κεφαλαίων.
 • Τα έξοδα συντήρησης βαρύνουν τον μισθωτή

 

 

Σημεία-Κλειδιά Χρονομίσθωσης:

 • Αποδέσμευση κεφαλαίων και διατήρηση
 • ρευστότητας.
 • Βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων εταιρίας.
 • Φορολογική έκπτωση (τα μισθώματα εκπίπτουν 100% ως λειτουργικά έξοδα ανεξαρτήτως κυβικών).
 • Προϋπολογισμός εξόδων (τα μισθώματα είναι σταθερά για όλη τη διάρκεια της μισθωτικής περιόδουκαι περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που έχει επιλέξει ο πελάτης, καθώς και τα έξοδα συντήρησης, ασφάλιστρα, τέλη κλπ.).
 • Απαλλαγή απρόβλεπτων κινδύνων (όπως οι υπολειμματικές αξίες των αυτοκινήτων και τα επιτόκια).
 • Απαλλαγή εξόδων διαχείρισης στόλου (το αναλαμβάνει η εταιρία μίσθωσης)
 • Ελευθερία επιλογής του μισθωτή για το αν θα γίνει κύριος του οχήματος μετά τη λήξη της μίσθωσης.
 • Ο μισθωτής (σε περίπτωση που αλλάξουν  οι ανάγκες του) μπορεί να προβεί σε πρόωρη λύση της σύμβασης με τρόπο εκ των προτέρων συμφωνημένο.
         
  Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για Ιδιώτη, είτε για Εταιρία ή Ελεύθερο Επαγγελματία, είναι προτιμότερο να γίνεται μια εκ των προτέρων συνεννόηση με τον συνεργαζόμενο φοροτεχνικό ή και την αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να υπάρχει μια σαφής εικόνα για τα φορολογικά οφέλη οποιασδήποτε επιλογής.

  Καλώς ήρθατε
Πως θα μας βρείτε
Επικοινωνία
Ώρες λειτουργίας
Ραντεβού για service
Ζητήστε Ανταλλακτικό
Ζητήστε Αξεσουάρ
Ζητήστε Ασφάλεια!
Ζητήστε προσπέκτους!
Ελάτε στην ομάδα!
Περιοχή συνεργατών


Βρες αυτό που ψάχνεις!


Γίνετε μέλη μας! Στείλτε μας το e-mail σας για να σας κρατάμε πάντα ενήμερους!

Αρχική Σελίδα \ Χρηματοδότηση

Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Νέα
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
After Sales
Μοιραστείτε το

Login  Υπενθύμιση κωδικού 

  Powered by Norder - Media Solutions  
active³ 4.9 · © norder creative solutions · Όροι χρήσης